15 deserturi din diferite țări care chiar și celor cei mai experimentați bucătari le-ar putea părea ciudate
1.
Baton de ciocolată in aluat, Scoția
O delicatesă scoțiană populară, vândută în fiecare bar.
Desigur, batonul "Mars" nu este cel mai neobișnuit lucru care poate
fi servit prăjit (amintiți-vă, cel puțin, înghețata sau untul care sunt
preparate în aluat), dar acest desert este cu siguranță la mare căutare în
rândul copiilor și adolescenților locali . Deci ne întrebăm: ce gust are acest
lucru?
2. Tort „Picătură de apă”, Japonia
Un desert pentru cei care au grijă de silueta lor. În
„picătura” de apă, numită „Mizu Shigen Mochi” în Japonia, nu vom găsi altceva
decât agar-agar și apă. Pentru a adăuga tonuri aromatizante problemei, este
servit cu sirop de arțar și făină de soia. Principalul secret al acestui fel de
mâncare incredibil este apa pură, adusă în mod expres din Alpi (dacă îi urmați
cu strictețe rețeta originală).
3.
Desert din piept de pui, Turcia
Acest fel de mâncare se numește „Tavuk Göğsü” și se bazează
de fapt pe pui. Pieptul este mărunțit și amestecat cu orez, lapte, zahăr, făină
și unt, iar blatul este presărat cu migdale și scorțișoară, obținându-se astfel
o budincă dulce.
4.
Tort "Cherpumple", Statele Unite
Acest fel de mâncare este pentru cei care nu pot decide ce
le place cel mai mult. Tortul a reunit in el cele mai clasice trei prăjituri americane:
cireșe, dovleac și măr. Toată această delicatesă este combinată cu o cremă de
brânză și apoi coaptă. O felie din acest tratament nord-american vă va oferi în
jur de 1800 de calorii.
5.
Cendol, Malaezia
La prima vedere, acest fel de mâncare arată ca niște tăiței
tipici cu fasole și bulion, deși, din anumite motive, predomină culoarea verde.
Acești tăiței de orez gelatinizați sunt de fapt dulci, bulionul se dovedește a
fi lapte de cocos, iar fasolea este ciocolată. Uneori puteți găsi variante, de
exemplu dacă se adaugă înghețată sau durian.
6.
Frunze de arțar pane, Japonia
Arțarul, ale cărui frunze sunt folosite pentru această
delicatesă neobișnuită, se numește „Momiji” și crește doar în Japonia. Frunzele
colectate sunt spălate în profunzime și apoi așezate în butoaie cu apă sărată,
acolo vor rămâne un an întreg. Apoi, sunt acoperite cu un amestec de făină,
semințe de susan și zahăr, pentru a fi prăjite ulterior în ulei din abundență.
7.
Donuts cu slănină, Statele Unite
Aceste gogoși sunt un adevărat vis al lui Homer Simpson.
Sunt stropite cu caramel lichid sau sirop de arțar și acoperite cu slănină
prăjită. O combinație neobișnuită, dar în magazinele de specialitate și
cafenelele de gogoși din această țară au devenit un fel de mâncare destul de
popular.
8.
Jeleu de Osmanthus, China
Restaurantul Tim Ho Wan servește un desert neobișnuit: jeleu
cu flori de osmanthus. Acest fel de mancare original se bazează pe făină de orez
gelatinoasă, zahăr și flori de osmanthus, iar rețeta în sine are mai mult de
300 de ani de istorie. Este adesea servit ca supliment aromat cu ceai.
9.
Tarta de bere "Guinness", Irlanda
Băutura preferată a irlandezilor, mai târziu, sa dovedit a
fi perfectă pentru a se asocia cu o delicatesă dulce. Pe baza berii se pregătește
tortul și deasupra este decorat cu frișcă sau ciocolată topită. Desigur,
acestui desert îi lipsește alcoolul: la temperaturi ridicate, acesta se
evaporă, dar acest lucru nu face ca sa nu se simta aroma plăcuta de malț.
10.
Pasta de ciocolată „Gianduia”, Italia
Aceste „macaroane originale” sunt făcute cu apă, făină și
ciocolată, servite cu semințe de dovleac și nuci. Acest fel de mâncare și-a
luat numele datorită bomboanelor de ciocolată „Gianduiotti”, realizate din
crema de ciocolată „Gianduia”. Produsul a fost foarte popular în Torino în
prima jumătate a secolului al XIX-lea.
11.
Chiflă cu ciocolată în interior, Japonia
Japonezii nici măcar nu au incercat macar sa faca o
prajitura ci au așezat pur simplu o bucata
de ciocolată într-un coptura taiata pe
mijloc. Această delicatesă are deja variante pentru gurmanzi: cu ciocolată cu
căpșuni, sau se poate găsi cu 20 de cucati de ciocolata în loc de una.
12.
Înghețată cu aromă de limbă de vaca, Japonia
Limba fiartă este o gustare obișnuită în unele țări, dar
dacă s-ar adăuga această aromă înghețatei? Japonezii consideră că acest desert
este foarte neted și plăcut și este, de asemenea, iubit nu numai cei care adora
mâncărurile experimentale, ci și de oamenii obișnuiți.
13.
Lapte prăjit, Spania
Pentru a fi precis, nu este de fapt lapte în forma sa pură,
ci o cremă de lapte ușoară. Aceasta, în primul rând, este coaptă și apoi tăiată
în bucăți care sunt trecute prin făină pentru a le prăji în ulei abundent. Sub
influența temperaturii ridicate, crema se topește din nou și astfel se obține
un fel dulce și fraged cu un centru lichid.
14.
Millefeuille, China
Așa ar arăta o millefeuille clasică dacă ar fi gătită în
China. Se face din 10-15 clătite fine facute din pudra de ceai verde matcha, unse cu friscă. Deasupra,
acest tort este decorat cu aceeași pudră matcha.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu