miercuri, 28 iulie 2021

15 deserturi din diferite țări care chiar și celor cei mai experimentați bucătari le-ar putea părea ciudate

 15 deserturi din diferite țări care chiar și  celor cei mai experimentați bucătari le-ar putea părea ciudate

1.      Baton de ciocolată in  aluat, Scoția

O delicatesă scoțiană populară, vândută în fiecare bar. Desigur, batonul "Mars" nu este cel mai neobișnuit lucru care poate fi servit prăjit (amintiți-vă, cel puțin, înghețata sau untul care sunt preparate în aluat), dar acest desert este cu siguranță la mare căutare în rândul copiilor și adolescenților locali . Deci ne întrebăm: ce gust are acest lucru?



2.      Tort „Picătură de apă”, Japonia

Un desert pentru cei care au grijă de silueta lor. În „picătura” de apă, numită „Mizu Shigen Mochi” în Japonia, nu vom găsi altceva decât agar-agar și apă. Pentru a adăuga tonuri aromatizante problemei, este servit cu sirop de arțar și făină de soia. Principalul secret al acestui fel de mâncare incredibil este apa pură, adusă în mod expres din Alpi (dacă îi urmați cu strictețe rețeta originală).



3.      Desert din piept de pui, Turcia

Acest fel de mâncare se numește „Tavuk Göğsü” și se bazează de fapt pe pui. Pieptul este mărunțit și amestecat cu orez, lapte, zahăr, făină și unt, iar blatul este presărat cu migdale și scorțișoară, obținându-se astfel o budincă dulce.



4.      Tort "Cherpumple", Statele Unite

Acest fel de mâncare este pentru cei care nu pot decide ce le place cel mai mult. Tortul a reunit in el  cele mai clasice trei prăjituri americane: cireșe, dovleac și măr. Toată această delicatesă este combinată cu o cremă de brânză și apoi coaptă. O felie din acest tratament nord-american vă va oferi în jur de 1800 de calorii.



5.      Cendol, Malaezia

La prima vedere, acest fel de mâncare arată ca niște tăiței tipici cu fasole și bulion, deși, din anumite motive, predomină culoarea verde. Acești tăiței de orez gelatinizați sunt de fapt dulci, bulionul se dovedește a fi lapte de cocos, iar fasolea este ciocolată. Uneori puteți găsi variante, de exemplu dacă se adaugă înghețată sau durian.



6.      Frunze de arțar pane, Japonia

Arțarul, ale cărui frunze sunt folosite pentru această delicatesă neobișnuită, se numește „Momiji” și crește doar în Japonia. Frunzele colectate sunt spălate în profunzime și apoi așezate în butoaie cu apă sărată, acolo vor rămâne un an întreg. Apoi, sunt acoperite cu un amestec de făină, semințe de susan și zahăr, pentru a fi prăjite ulterior în ulei din abundență.



7.      Donuts cu slănină, Statele Unite

Aceste gogoși sunt un adevărat vis al lui Homer Simpson. Sunt stropite cu caramel lichid sau sirop de arțar și acoperite cu slănină prăjită. O combinație neobișnuită, dar în magazinele de specialitate și cafenelele de gogoși din această țară au devenit un fel de mâncare destul de popular.




8.      Jeleu de Osmanthus, China


Restaurantul Tim Ho Wan servește un desert neobișnuit: jeleu cu flori de osmanthus. Acest fel de mancare  original se bazează pe făină de orez gelatinoasă, zahăr și flori de osmanthus, iar rețeta în sine are mai mult de 300 de ani de istorie. Este adesea servit ca supliment aromat cu ceai.

9.      Tarta de bere "Guinness", Irlanda

Băutura preferată a irlandezilor, mai târziu, sa dovedit a fi perfectă pentru a se asocia cu o delicatesă dulce. Pe baza berii se pregătește tortul și deasupra este decorat cu frișcă sau ciocolată topită. Desigur, acestui desert îi lipsește alcoolul: la temperaturi ridicate, acesta se evaporă, dar acest lucru nu face ca sa nu se simta aroma plăcuta de malț.

10.   Pasta de ciocolată „Gianduia”, Italia

Aceste „macaroane originale” sunt făcute cu apă, făină și ciocolată, servite cu semințe de dovleac și nuci. Acest fel de mâncare și-a luat numele datorită bomboanelor de ciocolată „Gianduiotti”, realizate din crema de ciocolată „Gianduia”. Produsul a fost foarte popular în Torino în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

11.   Chiflă cu ciocolată în interior, Japonia

Japonezii nici măcar nu au incercat macar sa faca o prajitura  ci au așezat pur simplu o bucata de ciocolată într-un coptura taiata  pe mijloc. Această delicatesă are deja variante pentru gurmanzi: cu ciocolată cu căpșuni, sau se poate găsi cu 20 de cucati de ciocolata  în loc de una.

12.   Înghețată cu aromă de limbă de vaca, Japonia

Limba fiartă este o gustare obișnuită în unele țări, dar dacă s-ar adăuga această aromă înghețatei? Japonezii consideră că acest desert este foarte neted și plăcut și este, de asemenea, iubit nu numai cei care adora mâncărurile experimentale, ci și de oamenii obișnuiți.

13.   Lapte prăjit, Spania

Pentru a fi precis, nu este de fapt lapte în forma sa pură, ci o cremă de lapte ușoară. Aceasta, în primul rând, este coaptă și apoi tăiată în bucăți care sunt trecute prin făină pentru a le prăji în ulei abundent. Sub influența temperaturii ridicate, crema se topește din nou și astfel se obține un fel dulce și fraged cu un centru lichid.

14.   Millefeuille, China

Așa ar arăta o millefeuille clasică dacă ar fi gătită în China. Se face din 10-15 clătite fine facute din pudra de  ceai verde matcha, unse cu friscă. Deasupra, acest tort este decorat cu aceeași pudră matcha.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu