sâmbătă, 7 august 2021

Cele mai renumite 40 de deserturi din lume pe care trebuie să le consumi înainte de a muri

 Cu siguranță, încercarea lor ar putea aduce o moarte delicioasă; Dar nu vă faceți griji, aceste deserturi vă vor face doar viața fericită și sunt cele mai faimoase din lume, precum și cele mai bune prăjituri din lumea gourmet, atât pentru modul în care sunt pregătite, cât și pentru numele lor. Dacă urmați un curs de fotografie sau sunteți un manager comunitar expert al unui cont gastronomic, vă va plăcea această listă să o aibă ca carte fotografică sau conținut.

Desertul este felul de mâncare care se mănâncă după masă ca tradiție universală sau le puteți alege, de asemenea, pentru a satisface unele pofte pe tot parcursul zilei. Este o regulă a vieții că este dulce, deși variază adesea între dulce și acru. Există mii de rețete în întreaga lume, cu variații în ceea ce privește ingredientele și modalitățile de preparare.

Țările cele mai recunoscute pentru deserturile lor rafinate și, în multe cazuri, premiate sunt Germania, Argentina, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Spania, Franța, Italia, Japonia, Ecuador, Mexic și Peru. În fiecare țară, creațiile lor dulci sunt apărate cu mândrie și sunt povestite originile lor. Și această listă care poartă mai multe dintre ele vine cu toată intenția de a vă îndulci ziua.

Lumea este plină de plăceri dulci. 

1 Tort de ciocolata sau tort Vianner

Pentru a începe lista celor mai bune deserturi din lumea gourmet, avem un inevitabil desert clasic care cu siguranță aparține deja unuia dintre preferatele tale: tortul de ciocolată sau tortul Vianer. Un deliciu care are două foi de burete de ciocolată, separate de un strat subțire de gem de caise și acoperite cu o glazură de ciocolată.

Acest desert este esențial pentru o viață fericită. Rețeta a fost adaptată multor țări prin schimbarea unor ingrediente și modalități de preparare, dar totuși delicioasă, dar oricare ar fi rețeta, este totuși un desert delicios și este una dintre preferate.

Conform istoriei, rețeta originală a fost creată în 1832 în cinstea prințului Matternich și a fost servită ulterior în cafeneaua istorică a hotelului Sacher din Viena. Se spune că acest hotel a fost fondat de familia creatorului acestui desert delicios și au păstrat secretul foarte bine păstrat de-a lungul anilor.



2. Gelato

Un alt desert clasic care nu se va demoda niciodată este Gelato. Desigur, nu trebuite confundate, nu este același lucru cu înghețata. Știu, par la fel și, de fapt, pregătirea este foarte asemănătoare, dar cu siguranță experiența texturilor și a aromelor este complet diferită. Fără îndoială, înghețata este unul dintre cele mai bune deserturi din lume.

Gelato este originar din Italia, totuși există înghețate în multe țări latino-americane și europene unde metodele originale de preparare sunt respectate. Acest desert este delicios și extrem de sănătos. După cum se spune în Italia: „O adevărată artă culinară”. Diferența dintre acest desert și înghețată sunt produsele. Produsele 100% naturale sunt folosite pentru prepararea unui gelato și nu au la fel de multă grăsime sau zahăr ca înghețata și sunt mult mai cremoase. Dacă nu ați încercat încă un gelato, nu ezitați să o faceți și să -l încercați.



3. Tiramisu

Desertul pe care îl vom prezenta mai jos poate nu este foarte cunoscut, dar îl puteți găsi în multe țări din America și Europa. Tiramisu este o experiență extraordinară și 100% recomandată, si-si merita cu demnitate locul in aceasta lista. Acest desert are, de asemenea, un loc important  printre deserturile fine din lume.

Este un alt desert rece de origine italiană și este preparat cu cafea, lichior și cremă. Pregătirea sa este simplă, trebuie doar să umeziți o prăjitură cu un amestec de cafea și lichior și să o suprapuneți în straturi, alternând între cremă și prăjitură. Cu toate acestea, există multe variante în funcție de locurile în care a devenit foarte faimos. Și, desigur,  este cu adevărat delicios.



4. Panna Cotta

Panna Cotta, este un dulce special de origine italiană, similar cu flanul și cu o textură moale și gelatinoasă. Este considerat unul dintre cele mai ușor deserturi de preparat și, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase din această țară. Sigur nu ai auzit niciodată de asta, dar dacă o încerci nu o vei uita niciodată.

Numele său în spaniolă înseamnă „smântână gătită” și este fabricat din smântână de lapte, zahăr și gelatinizatori. Acest desert clasic are un sos delicios de fructe deasupra și este de obicei decorat cu fructe de pădure roșii, ceea ce îi conferă o aromă dulce-amăruie care te lasă să îți dorești mai mult. Chiar ispititor nu?



5. Pasteís de Belém

Pastéis de Belém, este un desert originar din Portugalia, perfect de împărtășit. Conform legendei, rețeta acestui desert este un secret de mai bine de 200 de ani și doar 3 persoane din lume știu despre el. Acest desert a fost creat la începutul secolului al XIX-lea, ca o inițiativă de afaceri în timpul revoluției din Portugalia. Așadar, fiți siguri că testarea lor va fi un privilegiu pe această listă.

Aceste prăjituri mici au forma unei tarte și sunt făcute cu foietaj și cremă. Deși există rețete de casă foarte apropiate, se spune că desertul original este atât de delicios, încât se formează cozi lungi în fata fabricii  istorice care le pregătește, astfel încât să poată vinde până la 20.000 de unități într-o singură zi.



6. Pávlova

Pávlova, este un desert care transmite dulceață, fără îndoială. Originea acestui desert este disputată de Noua Zeelandă și Australia. Desertul a fost inspirat de o dansatoare rusă, Anna Pávlova, și de la ea primește numele de pávlova. După cum se spune, creatorul desertului a trăit îndrăgostit de această dansatoare.

Pávlova constă dintr-o bază de bezea coaptă pe care se așează frișcă, ciocolată și bucăți de fructe, în special fructe roșii. Textura sa este crocantă la exterior și umedă la interior. O adevărată încântare.





7. Pastafrolla

Pastafrola, cunoscut și sub numele de flora pentru paste, este un desert tipic artizanal din Argentina, Paraguay și Uruguay. Deși, antecedentele sale se întorc la Pastiera, un tort de origine italiană făcut cu ricotta și fructe confiate. Se spune că imigranții italieni au adus rețeta în aceste țări sud-americane.

Acest tort este caracteristic pentru prepararea originală a aluatului de tort acoperit cu pastă de gutui, deși variază între dulce de leche, dulce de guava sau alt sos. Se împodobește apoi cu benzi subțiri din același aluat, modelând un fel de plasă care se gătește ulterior în cuptor.

Acest desert este un acompaniament tipic și aproape esențial la gustare, este de obicei însoțit cu mate, care este una dintre băuturile calde tipice din regiune. Dacă aveți ocazia să călătoriți în oricare dintre aceste țări, nu ezitați să o încercați.



8. Cremă de papaya

Crema de papaya, cel mai faimos desert din Brazilia din 1990, este, de asemenea, extrem de delicioasă. Acest desert este făcut dintr-o cremă de papaya și este obișnuit să-l serviți cu înghețată de vanilie. Perfect pentru o după-amiază de vară.



9. Cholado

Cholado, este un desert tipic și sănătos de origine columbiană, foarte asemănător cu o salată de fructe. . Acest desert constă dintr-un recipient cu o bază umplută cu gheață rasă, acoperită cu fructe tocate, lapte condensat și sosuri dulci. Fructele care se folosesc de obicei sunt banana, mărul verde sau roșu, kiwi, căpșuni, nucă de cocos, papaya și ananas.

Pe vreme caldă, dacă sunteți un fan al ceea ce este delicios și sănătos, puteți încerca să-l pregătiți acasă. Deși spun că „pentru a gusta un cholado bun” trebuie să mergeți în orașul Cali din Columbia. Nu o sa regreti.



10. Buñuelos de viento

Acest desert este simplu și delicios din Spania. Numele provine de la aspectul desertului: sunt bile mici de aluat care, atunci când sunt prăjite, de obicei isi dubleaza dimensiunea, de aceea sunt numite „vânt”. Deși rețeta originală a fost modificată în prezent, ea își păstrează încă o parte din esența sa. Buñuelos  pot fi umplute și, de asemenea, pot fi servite cu înghețată sau puțină cremă de fructe și, fără îndoială, te vei îndrăgosti.

De obicei se consumă în Ziua Tuturor Sfinților sau de Ziua Mortilor



11. Millefeuille

Milhojas, este un desert tradițional al Spaniei, deși unii susțin că originea sa este franceză. Indiferent de origine, îl puteți găsi și în unele țări din America Latină, cum ar fi Peru și Ecuador, în care rețeta sa a fost adaptată.

Acest desert crocant este făcut din straturi subțiri de foietaj și are cremă de patiserie sau frisca, sau poate amandoua, si este acoperit cu zahăr pudră. Este un desert cu adevărat delicios pe care nu ar trebui să-nu-l incercati.

/

12. Clatite

Clatite, născute în Franța, dar renumite în toată Europa și recent în America Latină. Este de obicei unul dintre cele mai consumate dulciuri și este  rapid de preparat, deoarece printre ingredientele sale se află ouăle, laptele și făina, cu care se prepară un amestec care trebuie prăjit cu grijă într-o tigaie.

Acest desert este un aluat dulce subțire în formă de disc, care este folosit ca bază pentru rulare prin plasarea unei umpluturi de cremă de lapte, chantilly, dulce de leche sau alte sosuri, precum și fructe proaspete și uscate la alegere. Combinația este delicioasă.



13. Mousse

Mousse, acest desert este, de asemenea, de origine franceză, dar bine cunoscut pe alte continente. Pregătirea este simplă, deoarece este făcută cu albuș de ou bătut sau friscă, ambele ingrediente îi pot conferi consistența pufoasă.

De asemenea, are mai mulți derivați precum ciocolată, mousse de căpșuni și vanilie, cafea, printre altele. Le puteți încerca pe toate și cu siguranță le veți iubi.





14. Caballeros pobres (Bieți domni)

Bieți domni, acest desert are un nume destul de neobișnuit și originea sa vă va surprinde. Desertul se naște în Yucatan, Mexic și i se dă acest nume deoarece istoria spune că a început să fie preparat în cele mai sărace locuri din oraș, în plus, ingredientele sunt destul de simple și ieftine.

Rețeta constă din câteva felii de pâine albă înmuiată în ou, zahăr, stafide, vanilie și scorțișoară. Mai întâi, albusul trebuie bătut până formează o bezea spumoasă, se adaugă gălbenușurile și alte ingrediente, apoi pâinea este înmuiată în acest amestec și prăjită în ulei din abundență.



15. Mazamorra violet

Mazamorra morada, acest desert este de origine peruviană și foarte special, deoarece îl puteți găsi doar în această țară. Este fabricat din porumb purpuriu, care este un aliment cultivat din perioada pre-hispanică și este foarte greu de găsit, deoarece se spune că crește doar în ținuturile peruviene.

Consumul său este foarte răspândit în această țară, astfel încât este posibil să găsiți mai multe puncte de vânzare pe străzi, multe dintre ele servind de obicei terci însoțit de budincă de orez. Un desert delicios și tradițional care nu ar trebui să lipsească din meniul dvs. dacă decideți să vizitați Peru.




16. Basbousa

Basbousa, acest desert s-a nacut în Egipt, dar îl puteți găsi în alte țări mediteraneene cu alte nume precum "ravani", "revani", "harissa", "chapka" și alte câteva nume, în funcție de fiecare loc.

Este fabricat din griș, iaurt, nucă de cocos și sirop. Este un desert ideal pentru gustarea de după-amiază, însoțit de băuturile tipice din regiune.



17. Blinis

Blinis, desert rusesc renumit pentru textura și aroma sa. Sunt aluaturi mici și subțiri prăjite care pot fi consumate singure sau cu o umplutură de smântână sau gem, acoperite cu fructe.

Blinisurile sunt cu adevărat delicioase și se obișnuiește să le mănânci de sărbători. Conform tradiției, forma circulară și culoarea aurie a blinisului semănau cu Soarele. Din acest motiv, a devenit unul dintre principalele feluri de mâncare ale sărbătorilor păgâne ale Maslenitsa, un festival care sărbătorește sfârșitul iernii.



18. Kanten

Dacă este vorba despre îngrijirea figurii, avem desertul perfect pentru dvs. și este de origine japoneză. Kanten este un desert delicios și este, de asemenea, considerat un ingredient de importanță istorică în bucătăria japoneză.

Este derivat din alge marine foarte rare care sunt prelucrate într-o pulbere și apoi amestecate cu suc de fructe pentru a forma un fel de jeleu. Este un desert foarte ușor, delicios, sănătos și proteic.



19. Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake, acest desert este un clasic foarte celebru al produselor de patiserie britanice. S-a născut în Regatul Unit în secolul al XIX-lea și poartă numele reginei Victoria, care obișnuia să mănânce acest desert la ora ceaiului. De atunci, a devenit la modă în toate cercurile înaltei societăți engleze.

Se compune dintr-un biscuit moale și delicat însoțit de căpșuni, gem și smântână. Rafinat, fin și un favorit regal, 100% recomandat.



20. Alfajores

 Nu în ultimul rând, alfajores nu ar putea lipsi din acest top. Acest desert clasic este de origine argentiniană și este pur dulce. A devenit unul dintre cele mai consumate în orice moment al zilei. Conform istoriei sale,  exista de mai bine de 130 de ani, totuși reproducerea sa masivă a fost acum doar 50 de ani. Sunt dulciuri delicioase care sunt de obicei umplute din  abundenta cu  dulce de leche și acoperite cu zahăr pudră sau  scaldate într-o baie de ciocolată.

Versiunile mai moderne includ, de asemenea, umpluturi de sos de fructe și topping de zahăr glazurat. Există diferite alfajores pentru toate gusturile. Sunt dulciurile perfecte. Delicios!



21. Tort Saint Honoré

Numele său este dat în cinstea hramului patiserilor și brutarilor francezi: Sfântul Honoré de Amiens. Acesta este unul dintre cele mai vechi și mai complexe deserturi franceze.

Este o prăjitură care se face cu o bază de foietaj pe care sunt așezate mai multe profiterol, care sunt un aluat făcut din choux (cum ar fi Éclair). Pentru a o umple, se folosește o cremă exclusivă Saint Honoré, care este amestecată cu bezea și o notă de aromă dupa gust:  lămâie, ciocolată, căpșuni sau altele.



22. Éclairs

Fără îndoială, gastronomia franceză are un repertoriu larg. O pozitie din această listă  o ocupa  Éclairs, rulouri făcute cu un aluat numit choux care este preparat cu apă, făină, unt și ou.

Pregătirea lor este o artă, deoarece la coacere acestea trebuie sa aiba miezul gol care este apoi umplut cu cremă de patiserie, cremă de ciocolată sau crema de cafea și nuci. Finalul este format dintr-o glazură care ar trebui să aibă același gust ca și crema din umplutură.

Este posibil să găsiți combinații nesfârșite de Éclairs, cu diverse ingrediente și arome care le fac unice. Este atât de recunoscut încât  în fiecare 22 iunie în Franța este sarbatorita  Ziua Eclairului de Ciocolată. Acest desert delicios poate însoți o ceașcă de ciocolată caldă sau cafea.



23. Tort Tres leches

Este un desert foarte savurat în America Latină. Deși originea sa nu este sigură, unele țări care pretind că sunt proprietarii rețetei originale sunt Mexicul și Nicaragua. Particularitatea sa este că acest desert este realizat cu un blat aerat, dulce, care este scufundat în trei tipuri de lapte: lapte evaporat(ca si  cel condensat, dar fara zahar), smântână și lapte condensat.

Deoarece este un desert bine cunoscut și răspândit, fiecare țară poate aduce unele modificări pregătirii și decorării sale, inclusiv arome și ingrediente noi. Tortul Tres Leches este un desert dulce care ar trebui să fie cu siguranță pe lista ta de favorite.



24. Baklava

Este cel mai cunoscut și mai consumat desert din Turcia. Baklavaua se face dintr-o foietaj fin umplut cu fructe seci, de obicei fistic sau nuci. Multă vreme a fost considerat un desert doar pentru clasele cele mai înalte.

Conform istoriei, originile sale datează din Mesopotamia antică, în timpul ascensiunii primelor civilizații. Abia în secolul al VII-lea a început să fie preparat în mod tradițional și se spune că ingredientul principal, pentru a-i spori aroma, este apa de trandafiri.

Este un desert cu adevărat rafinat și pentru mulți este unul dintre cele mai bune din bucătăria  Orientului Mijlociu.



25. Daifuku

Este un desert japonez delicios, făcut cu un aluat numit mochi care constă din făină de orez amestecată cu zahăr, lapte condensat, lapte de cocos și coloranți care îi conferă tonuri foarte izbitoare. Apoi, umplut cu o pastă făcută din fasole dulce de diferite arome, care îi conferă aroma caracteristică dulce și pufoasă.

Daifuku poate fi consumat în orice perioadă a anului, dar se spune că cele mai bune preparate sunt savurate la sărbătorile de Anul Nou, deoarece este considerat un desert tradițional la aceste sărbători.




26. Gulam Jamun

Este un desert foarte delicios, tradițional în bucătăria indiană și pakistaneză. Pregătirea sa este simplă, deoarece ingredientele sale includ lapte condensat și făină care sunt frământate în bile mici și apoi prăjite în ulei din abundență.

Pentru a le servi, se adaugă un sirop care se prepară cu zahăr, apă de trandafiri și cardamom. Din acest motiv, este un desert rafinat cu arome intense pe care nu-l puteți rata.



27. Banoffee Pie

Este o delicatesă savuroasă din Anglia care poate fi încercată și la micul dejun și mai ales la gustări. Se spune chiar că acest desert era preferatul prințesei Diana.

Banoffee Pie se face în principal cu banane, friscă și caramel sau dulce de leche. Acesta combinatie este pusa deasupra unei baze facuta din biscuiti s,aruntiti sau prajiturele uscate sfărâmate, imuiate cu unt topit.



28. Bomboane Barba Dragonului

Numele său în limba castiliană înseamnă Barba Dragonului. Este o bomboană legendară, asemănătoare cu vata de zahăr. Este un desert foarte consumat și apreciat în Hong Kong.

Originea sa datează din existența timpului dinastiilor antice chinezești. Se spune că a fost creat pentru a încerca să-i mulțumească pe împărați cu un dulce moale care a fost asociat cu simbolul mitic cultural al dragonilor, prin urmare aspectul său este ca cel al unei bărbi fine cu un gust foarte dulce.



29. Umm Ali

Numele acestui gustos desert înseamnă „Mama lui Ali”. Este una dintre cele mai cunoscute rețete din Egipt. Conform uneia dintre poveștile din jurul acestui desert. În secolul al XIII-lea, o bătrână săracă, cu un fiu pe nume Ali, a întâlnit un sultan care, trecând prin fata  casei ei, i-a cerut ceva de mâncare. Batrana  a încercat să pregătească ceva, asa ca a amestecat tot ce avea și când sultanul a gustat, a găsit desertul delicios și de aceea desertul poartă numele mamei lui Ali.

Acest dulce este format dintr-o budincă cremoasă care este făcută cu un foietaj, lapte, smântână și nuci. Se decorează cu un strat auriu de sirop și se așează pe acesta stafide, zahăr pudră și nucă de cocos rasă.



30. Beijinhos

Este cel mai faimos desert din Brazilia, în spaniolă înseamnă „sărutări”. Sunt mici bomboane de ciocolată cu o aromă intensă de nucă de cocos de care vă pot delecta in orice ocazie.

Potrivit poveștii, originea sa provine din unele experimente în care laptele condensat și brânzeturile au fost combinate, până când în cele din urmă s-a ajuns la rețeta care există și astăzi. Acesta constă doar din 3 ingrediente de bază: lapte condensat, nucă de cocos și unt, dar unele rețete adaugă lapte de cocos și cuișoare pentru a-i spori aroma.

Deși implică puține ingrediente, prepararea acestui dulce este foarte delicată, așa că a greși în orice etapă poate distruge totul. Dar, dacă îndrăznești să o faci și totul funcționează, vei obtine cea mai dulce mușcătură.



31. Churros

Mâncarea mexicană este una dintre preferatele lumii, așa că nu putem să nu includem unul dintre cele mai bune și mai renumite deserturi ale sale: churros. Această delicatesă tradițională este de obicei foarte consumată în luna septembrie, când Ziua Independenței este sărbătorită în Mexic. Se compune dintr-un aluat care este tăiat în rulouri lungi care sunt apoi prăjite în ulei. Pentru a le servi, acestea sunt acoperite cu zahăr de scorțișoară.

Consumul lor așa este delicios, dar dacă doriți, le puteți umple cu caramel, dulce de leche, gem de fructe, glazură și înmuiați-le într-un sos de ciocolată. Orice combinație este posibilă pentru a le face și mai delicioase.



32.  Suspiro limeño

Acest celebru desert peruvian care a fost creat în secolul al XIX-lea în capitala Lima nu poate lipsi din listă. Este realizat cu blanc-manger, smântână și zahăr și este acoperit cu o bezea dulce.

Conform poveștii sale dulci, acest desert a fost creat de Amparo Ayarza, soția poetului José Gálvez Barrenechea. Acest poet a fost cel care a dat numele desertului, deoarece textura sa este moale și dulce ca oftatul unei femei.



33. Bocadillo / Sandwich

Acest desert tipic din Columbia este o mândrie națională. Se prepară cu zahăr și guava, care este unul dintre cele mai abundente fructe din regiune. Poate fi găsit în diferite dimensiuni și este vândut în toate părțile țării.

Sandvișul este unul dintre deserturile care se remarcă cel mai mult în gastronomia columbiană. Poate fi consumat cu lapte sau combinat cu brânză, lucru care generează o aromă unică. Sandvișul este, de asemenea, adesea folosit ca ingredient pentru alte preparate dulci.



34. Rosca de Reyes

Acest desert tradițional este unul dintre cele mai renumite din lume, deoarece este esențial pe mesele de Crăciun și în sărbătorile Bajada de Reyes din 6 ianuarie. Această tradiție apare în Spania ca un simbol al istoriei întâlnirii magilor cu nou-născutul Isus. Se spune că forma sa circulară semnifică iubirea infinită a divinității.

Rosca de Reyes este făcută cu un aluat dulce în formă circulară, care este decorat cu felii de fructe confiate și acoperit cu un sirop ușor. Se poate umple și cu smântână sau ciocolată. În interior există câteva surprize, de obicei figurine din ceramică sau plastic, care se găsesc la încercarea unei felii.



35. Cremă catalană

Este un desert spaniol recunoscut, cu o textură foarte netedă și o aromă gustoasă. Este acoperit cu o suprafață fină caramelizată și crocantă care îi conferă acea atingere finală care epateaza..

Crema catalană este unul dintre cele mai vechi deserturi din Europa. Înregistrările primelor sale pregătiri apar în cărțile de bucate medievale din Catalonia. A fost întotdeauna un desert foarte pregătit pentru sărbătorile de Sfântul Iosif, pe 19 martie, în acest moment se servește de obicei în recipiente de lut. Astăzi îl puteți găsi în aproape toată Spania sau, dacă îndrăzniți, îl puteți pregăti singur.



36. Cheesecake

Cheesecake sau desert cu branza este o adevărată încântare și este considerat unul dintre cele mai renumite deserturi gourmet din lume. Cea mai tradițională rețetă este cea preparată la New York, deși unii spun că originea sa ar putea fi urmărită până în Grecia Antică. Dar, astăzi este atât de faimos încât chiar și fiecare cafenea își poate dezvolta propria versiune de cheesecake, în care sunt schimbate și testate diferite ingrediente și modalități de a face baza crocantă care o caracterizează.



37. Strudel de mere

Cunoscut și sub denumirea de „Apfelstrudel” în țările sale de origine, este fără îndoială un alt desert gastronomic cel mai faimos din lume pe care nu trebuie să-l ratezi.

Este un desert preparat în Austria și Germania, cea mai veche rețetă a sa datând din anul 1696. Are o formă rulată, făcută cu un aluat subțire umplut cu mere acrisoare, stafide, scorțișoară și zahăr. Deasupra are puțin zahăr pudră.

Pregătirea sa este foarte simplă și vă va lăsa un gust dulce.



38. Fondant au chocolat

Cunoscut și sub numele de „tort de ciocolată topită”. Este unul dintre cele mai renumite deserturi din lume și ales pentru cei care vizitează Franța. Deși, dacă vă place, îl puteți găsi și în diferitele sale versiuni din întreaga lume.

Particularitatea sa este că este un tort foarte umed și pufos, care are foarte puțină făină, deoarece ingredientele sale principale sunt untul, oul, zahărul și ciocolata. Multe rețete includ o explozie adăugată de aromă prin plasarea unei inimi de ciocolată topită în centru. O adevărată surpriză dulce care poate crea o anumită dependență.



39. Macarons

Sunt gustări colorate și mici în formă de fursecuri, ideale pentru orice moment al zilei. Este unul dintre cele mai renumite deserturi din lume și este de origine franceză, foarte proeminent și reprezentativ pentru gastronomia sa.

Macarons sunt două baze mici de aluat uscat unite cu cremă de patiserie sau cu o cremă de ciocolată. Aceste baze sunt realizate cu albuș de ou, migdale măcinate și zahăr, puteți adăuga, de asemenea, atingeri de culoare cu o anumită esență. Varietatea largă de arome depinde de perioada anului și de zona în care sunt preparate.



40. Prinzregententorte

Numele său în spaniolă înseamnă Torta del Príncipe Regente. Acest desert este o delicatesă germană numită după un prinț despre care se spune că a iubit dulciurile și mai ales ciocolata.

Acest tort frumos este făcut cu șapte straturi subțiri de tort care sunt plasate intercalate cu cremă de unt amestecată cu ciocolată. Turnul de biscuiți este acoperit cu un sos bogat de ciocolată neagră, deși puteți adăuga și un gem înainte de baia de ciocolată finală.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu