luni, 31 mai 2021

Cele mai faimoase deserturi ale Italiei

 Cele mai faimoase deserturi ale Italiei


1. Tartufo di Pizzo este un desert tipic din Calabria.

Este o lingură de înghețată umplută cu ciocolată sau sirop de fructe sau fructe congelate, acoperită cu ciocolată, scorțișoară sau nuci.

2. Struffoli este un desert făcut inițial în Napoli.
Se face din bile mici de aluat prăjit, de obicei servite cu miere, scorțișoară sau stropi și alte ingrediente dulci. Este similar cu „loukoumades” grecesc.


3,Baba
Deși baba ar putea să nu fie un desert tradițional italian, a devenit un dulce tipic din Napoli. Este un desert format din ciuperci din aluat amestecat cu sirop.

4. Biscotti di Pratto
Biscotti di Prato este un desert tipic al Toscanei. Este un fel de biscuiți făcuți cu migdale, ouă, unt, coajă de portocală și un dosp cu aromă de vanilie.


5. Panna Cotta
Panna Cotta este unul dintre cele mai renumite deserturi din Italia. Se servește în toată lumea și este foarte ușor de făcut: ai nevoie doar de lapte, vanilie și gelatină !.

6. Ciarduna
Fabricat în mod tradițional în Palermo, Sicilia. Este un tip de fursec de migdale umplut cu ricotta sau cremă de mascarpone și uneori acoperit cu ciocolată sau zahăr.


7. 
Cannoli este un alt tip de patiserie siciliană.
Numele său înseamnă „tub mic” și este format dintr-un aluat dulce umplut cu cremă de brânză și acoperit cu zahăr sau chipsuri de ciocolată.





8. Cassata Siciliana
Cassata Siciliana este un tip de prăjitură siciliană, alcătuită dintr-un sponge cake umezit cu lichior sau suc de fructe și acoperit cu brânză ricotta și chipsuri de ciocolată.
De obicei este decorat cu glazură colorată!
Sponge cake - o prăjitură moale și ușoară, în special una făcută dintr-un aluat care conține ouă care au fost bătute într-o consistență spumoasă.


 

9. Gelato
Nu se vizitează pur și simplu Italia fără a încerca tradiționalul gelato. Gelato este înghețata italiană. Este mult mai moale și neted decât înghețata obișnuită pe care o întâlnim.




10. Tiramisu este cel mai popular desert din Italia și se servește în întreaga lume. Este realizat cu piscoturi (biscotti savoiardi) umezite cu cafea tare, umplutură facuta din Galbenusuri frecate bine cu zahar, albusuri batute spuma, Marsala si branza Mascarpone și pudrata cu un strat gros de pudră de cacao amara











 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu