11 mâncăruri din întreaga lume, specifice Sarbatorilor Pascale
1 Tsoureki - Grecia
Nu este Paștele în Grecia fără Tsoureki, o pâine dulce, asemănătoare unei brioșe, care se împletește adesea în jurul ouălor rosii de Paște.
Aroma sa mediteraneana provine din mastic, rășină recoltată din arborele mastic mediteranean si mahlepi, un condiment obținut din semințele ce se obtin dupa spargerea samburilor unui anumit soi de cireșe; și uneori o notă de anason, coajă de portocală sau scorțișoară.
2 Paskha - Rusia
Acest desert rusesc, cremos și bogat, este ca vărul fără coajă al lui Cheescake. Brânza proaspătă de vaci, este amestecată în mod tradițional cu gălbenușuri de ou, unt, zahăr, vanilie, smântână grea și adaosuri precum nucșoară, coajă de citrice sau coniac.
3 Fanesca - Ecuador
poate fi comandata pe Amazon de fiecare dată când avem pofta, dar în Ecuador, acest aliment de sărbătoare este servit doar în timpul Săptămânii Sfinte.
Supa consistentă este formată dintr-o duzină de specii de boabe diferite, in onoarea celor 12 apostoli, fierte intr-o supa de dovleac sau dovlecei și cod uscat si sarat gătit în lapte.
4 Maamoul - Liban
Un prajitura facuta cu unt si cu umplutura de curmale, nuci sau fistic, maamoul este o ca o vacanță în Liban și in mare parte in tarile Orientului Mijlociu, în special în jurul Paștelui și Eidului- sărbătore musulmană care marchează sfârșitul Ramadanului,
5 Torta pascualina - Argentina
Această plăcintă sărată, este umplută cu un amestec de brânză, ricotta și parmezan, legat cu gălbenușuri de ou și aromat cu coajă de lămâie și nucșoară.
Anghinarea și spanacul fac adaosuri sau substituții interesante
6 Advocaat - Olanda
Olanda se răsfăță cu advocaat în sărbători precum Paștele și Crăciunul.
Se face cu gălbenușuri de ou, zahăr și coniac. Se poate adauga si vanilie, miere sau laptele condensat, dacă suportati gustul deosebit de dulce. Acestea adaugă un plus de aromă.
7 Chifle fierbinți cu cruce - Bermuda
Chiflele cu cruce, fierbinți sunt exact cum sună: chifle dulci, condimentate, umplute cu stafide, care poartă cruci care au fost presate în aluat sau trase în glazură albă.
Se mănâncă de Paște și de Vinerea Mare în întreaga lume ...
8. Miel și fasole flageolet - Franța
Obiceiul de a mânca miel de Paște vine de la vechile tradiții de Paște ale evreiilor care s-au convertit la creștinism.
O fac chiar în Franța, unde pulpa de miel prăjită sau le gigot d’agneau, condimentată cu usturoi și ramurele de rozmarin,este cina traditionala de Paște.
9 Folar - Portugalia
Portugalia are propria sa versiune a pâinii de Paști, Folar, care poate fi dulce sau sărată în funcție de regiune.
La fel ca Tsoureki, unul sau mai multe ouă fierte sunt adesea coapte în vârful unei pâini maro aurii.
10. Pacoca de amendoim - Brazilia
Gospodăriile braziliene, în special în São Paulo și sud-estul Braziliei, fac paçoca de amendoim în timpul sezonului de Paște.
Mâncarea cu nuci este foarte bună: sunt doar alune măcinate, zahăr, sare și, opțional, făină de manioc.
11 Capirotada - Mexic
Versiunea mexicana a budincii de paine, Capirotada, se serveste in Vinerea Mare si in Saptamana Mare.
Faceți-o acasă prin înmuierea pâinii în sirop din piloncillo ( zahăr din trestie integrală nerafinat), adăugând scorțișoară și cuișoare; și aruncând o mână de stafide, alte fructe uscate sau chiar brânză și bomboane.
12 Pasca si cozonac si oua rosii- Romania
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu